Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόωρη συνταξιοδότηση αγροτών τέλος!

Δεν πρόκειται να ενταχθούν νέοι αγρότες στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης, όπως δήλωσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αικατερίνη Μπατζελή σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Η δικαιολογία για την παύση του ευεργετικού μέτρου, που εξασφάλιζε στους ενδιαφερόμενους το ποσό των 312 ευρώ το μήνα, αποτελεί για την Υπουργό το ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχουν και ότι έχει γίνει κακή εφαρμογή του προγράμματος.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη εκ νέου ενεργοποίησης του προγράμματος, προκειμένου και ο μικρός αριθμός αγροτών που έχει απομείνει να ενταχθεί, ούτως ώστε σε συμψηφισμό με τη σύνταξη του ΟΓΑ οι παλαίμαχοι αγρότες να διασφαλίσουν ένα εισόδημα για την επιβίωσή τους και οι νέοι αγρότες, στους οποίους θα μεταβιβαστούν τα περιουσιακά στοιχεία, να αποκτήσουν βιώσιμες εκμεταλλεύσεις και καλύτερο αγροτικό εισόδημα.

Δυστυχώς, στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο έλληνας αγρότης σήμερα, έρχεται και η περικοπή ενός κοινωνικού και αναπτυξιακού μέτρου να δημιουργήσει ακόμα πιο δύσκολους όρους επιβίωσης στον αγροτικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου