Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΙΚΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΜΗΣ-ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ

Οι οργανωτικές δυσλειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα η αδυναμία απόδοσης
τυπικού και ουσιαστικού περιεχομένου στην έννοια του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που πλήττει ιδιαίτερα τους ανένταχτους αριστερούς και τις αριστερές, μπορούν να αντιμετωπιστούν σε σχετικά ικανοποιητικό βαθμό με την υιοθέτηση και την εφαρμογή των αρχών της αυτοοργάνωσης και αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας ιδιαίτερα στις επιτροπές τοπικού-δημοτικού χαρακτήρα.
Είμαστε αρκετά σοβαροί και υπεύθυνοι ώστε η πρωτοβουλιακή μας δράση να αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο σε ότι είναι καλό για το ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανάγκη επίσης για αποτελεσματική δράση και κάλυψη αδυναμιών σε γεωγραφικές περιοχές περιορισμένης έκτασης καθιστά αναγκαία την κοινή δράση Τοπικών Επιτροπών και μεμονωμένων συντρόφων και συντροφισσών όμορων δήμων.
Επίσης η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με συντονιστικά περιφερειακά σχήματα μπορεί να νοηθεί μόνο στα πλαίσια της συντροφικής κάλυψης των αναγκών των πιο αδύναμων οργανώσεων και οπωσδήποτε μακριά από προθέσεις χειραγώγησης και πολιτικού ελέγχου.
Η Ανοικτή Συνέλευση των Τοπικών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ των Δήμων Μίκρας και Επανομής-Μεσημεριού θεωρεί ως ιδιαίτερα επείγον ζήτημα τη δημιουργία Τοπικών Επιτροπών σε δήμους όπου η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά έχει αποδεδειγμένα αξιόλογες δυνάμεις. Η απουσία Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δυστυχώς αρνητικό χαρακτηριστικό στη μεγάλη πλειοψηφία των δήμων της περιαστικής και της υπαίθρου περιοχής της Θεσσαλονίκης. Καλούμε όλους τις συντρόφισσες και τους συντρόφους ανένταχτους και μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που κατοικούν σ’ αυτές τις περιοχές να κινητοποιηθούν και να δημιουργήσουν άμεσα Τοπικές Επιτροπές. Οι πολιτικές ευθύνες μας είναι μεγάλες. Οι καιροί δεν περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες