Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ψήφισμα αλληλεγγύης στο Χρήστο Κορτζίδη

Διαδημοτικό Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ

Β΄ Θεσσαλονίκης


Ψήφισμα αλληλεγγύης στο Χρήστο Κορτζιδη

& καταγγελίας του σχεδίου Καλλικράτης

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, απεργό πείνας ήδη για 19η μέρα!

Η απεργία πείνας του Χρ. Κορτζίδη συμβολίζει τον αγώνα για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού προς όφελος των επιχειρηματικών κύκλων, συμβολίζει την κόντρα ενάντια στους νονούς της νύχτας των παραλιακών κέντρων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού, στους εργαζόμενους όλων των ΟΤΑ, σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο σχέδιο «Καλλικράτης» και την προσπάθειά τους να αναδείξουν τον απάνθρωπο του χαρακτήρα. «Ότι είναι το ΔΝΤ για την οικονομία είναι ο Καλλικράτης για την αυτοδιοίκηση», τονίζει ο Δήμαρχος Ελληνικού με απλό και καίριο τρόπο.

Η πλήρης κατεδάφιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι προ των πυλών. Συγχωνεύσεις, μείωση προσωπικού στους δήμους, στα σχολειά, μετατροπή των σχολικών μονάδων σε parking παιδιών σχολικής ηλικίας, οικονομική ασφυξία με συνέπεια τα βάρη να πέσουν για άλλη μια φορά στις πλάτες των δημοτών και των εργαζόμενων.

Το σχέδιο Καλλικράτης είναι αναπόσπαστο κομμάτι των μέτρων που επιβάλλουν ΔΝΤ και ΕΕ, θίγει εμάς, τα παιδιά μας, τις δουλειές μας, τις ζωές μας, την αξιοπρέπεια μας. Χρειάζεται να μας βρει απέναντί του, όλους και όλες ανεξάρτητα τις ιδεολογικές ή πολιτικές μας αφετηρίες.

Δημοτικές - Συνδικαλιστικές παρατάξεις, τοπικοί σύλλογοι, σύλλογοι διδασκόντων, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, κοινωνικοί φορείς είναι αναγκαίο να συντονιστούμε και να αποκρούσουμε το σχέδιο αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες