Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της εκλογικής Περιφέρειας Θεσ/νίκης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:
ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΠΥΡΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:


1.ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2.ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ του ΙΩΑΝΝΗ
4.ΒΑΡΒΑΚΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΛΗ) του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
5.ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΤΥΧΙΟΥ
6.ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
7.ΔΑΓΚΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (ΔΗΜΟΣ) του ΜΙΧΑΗΛ

8....... ολόκληρος ο συνδυασμός εδώ...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΛΛΙΑ - πρωτοφανής συμμετοχή στην πανεθνική ΑΠΕΡΓΙΑ των συνδικάτων

Με μαζική συμμετοχή στη χθεσινή (12/10/2010) τέταρτη πανεθνική απεργία, οι Γάλλοι εργαζόμενοι και πολλές χιλιάδες νέοι έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν μαχητικά στην επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Τα συνδικάτα θεωρούν ότι το κίνημα μπήκε σε ριζοσπαστική φάση, ενώ στη Γερουσία ψηφίστηκαν ήδη κατεπειγόντως τα κυριότερα μέτρα: παράταση της ηλικίας του χρόνου πρόωρης συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια αντί στα 60, πλήρης συνταξιοδότηση στα 67 αντί 65. Η κυβέρνηση πιέζει για ψήφιση στη Γερουσία ώς το Σάββατο και τελική επικύρωση του νόμου ώς το τέλος του μήνα. Τα συνδικάτα απαιτούν ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο με «μπρα ντε φερ» που υποστηρίζει η κοινή γνώμη. Εξι στους δέκα Γάλλους είναι υπέρ της σκλήρυνσης των κινητοποιήσεων.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα: Χωρίς θέρμανση 21 σχολεία της Θεσσαλονίκης, λόγω διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από την ΕΠΑ.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων κατά 30% ακολούθησε αντίστοιχη μείωση ύψους 30-50% στις επιχορηγήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων.
Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω του υψηλού κόστους για δαπάνες θέρμανσης, αλλά και λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησής τους, οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να ανταποκριθούν, με συνέπεια να έχουν συσσωρευτεί οφειλές πολλών χιλιάδων, ή ακόμα και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το πρόβλημα οξύνεται με την πολιτική της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στη Θεσσαλονίκη, η οποία αντιμετωπίζει τα σχολεία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και όλους τους άλλους οφειλέτες, και διακόπτει την παροχή αερίου σε 21 σχολεία της Θεσσαλονίκης με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς θέρμανση, αφού από την πλευρά του ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει επιδείξει ασυνέπεια στην κάλυψη τρεχουσών και παλαιών οφειλών, παρά τις υποσχέσεις που έχει δώσει σε γονείς και μαθητές.
Επειδή το ελληνικό δημόσιο είναι υπόλογο για την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση, βάσει της οποίας εκχώρησε στην ιταλική εταιρία (ΕΝΙ) το δικαίωμα να ασκεί τιμολογιακή πολιτική σε ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι το φυσικό αέριο,
επειδή οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά 39% από τον περασμένο Οκτώβριο,
επειδή θα κινδυνεύσει η εύρυθμη λειτουργία πολλών σχολείων, λόγω διακοπής της θέρμανσης,
επειδή οι αυξήσεις στα τιμολόγια των Δημοσίων Επιχειρήσεων Και Οργανισμών με την ταυτόχρονη μείωση των επιχορηγήσεων προς τις σχολικές επιτροπές δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων,
επειδή οι οφειλές των σχολικών μονάδων στη ΔΕΠΑ αλλά και σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας δεν πρέπει να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των σχολικών επιτροπών

ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1. Πώς θα αντιμετωπίσουν τη διακοπή της θέρμανσης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης ;
2. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβουν ώστε να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης;
3. Με ποια άμεσα μέτρα θα αντιμετωπιστεί η πολιτική των ΔΕΚΟ στην τιμολόγηση των σχολείων;

Οι ερωτώντες βουλευτές:
Τάσος Κουράκης - Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

θέση μάχης για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στην τελική ευθεία της συγκρότησης των συνδυασμών που θα υποστηρίξουν στις εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι δυνάμεις από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρούν δυναμική είσοδο στην προεκλογικό στίβο με παρεμβάσεις διαμαρτυρίας - όπως χθες στον ΟΑΣΘ για τη διακοπή των μεταμεσονύχτιων δρομολογίων και σήμερα στο γαλλικό προξενείο για το θέμα των Ρομά.
Σήμερα στη 1 μ.μ. στην αίθουσα συνεντεύξεων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5) θα παρουσιαστεί η προγραμματική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή πόλη”, της οποίας επικεφαλής έχει τεθεί ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης Αύριο την ίδια ώρα η περιφερειακή παράταξη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα - Μπορούμε να τους σταματήσουμε” και ο επικεφαλής της, υποψήφιος περιφερειάρχης Τάσος Κουράκης, επίσης θα παραχωρήσουν συνέντευξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Σβώλου 15), κατά την οποία θα ανακοινωθούν και θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας και οι κεντρικοί άξονες του πολιτικού προγράμματος της παράταξης. Επίσης, η περιφερειακή παράταξη την Κυριακή στις 10.30 π.μ. στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) διοργανώνει την πρώτη της συνέλευση. Στη συνέλευση αυτή θα συσταθεί το συντονιστικό όργανο της παράταξης, θα συγκροτηθούν οι επιτροπές για τα επιμέρους πολιτικά θέματα και θα εξειδικευτούν οι δράσεις της παράταξης για την προεκλογική περίοδο.

“Στόχος μας είναι να δουλέψουμε όλες και όλοι μαζί για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να αντισταθούμε στον δικομματισμό και να διαμορφώσουμε τους όρους για μια κοινωνία στηριγμένη στην αλληλεγγύη, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη” τονίζεται σε ανακοίνωση της “Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας”.

Αναγνώστες